Beşamel soslu fırın makarna tarifi, nasıl yapılır?

Makarna; 7’den 70’e herkesin sevdiği, farklı soslar ile lezzetlendirilen ve sofralarımızda her daim yerini koruyan bir yemektir. Hızlı ve pratik hazırlanması sebebiyle oldukça sık tercih edilmektedir. Klasikleşmiş salçalı, yoğurtlu ve kremalı makarnalardan ziyade fırın makarna; içerisindeki beşamel sos ve kaşar peyniri ile bir makarnadan daha çok börek tadını andırmaktadır.

Bizde sizler için klasik makarna tariflerinden sıkılanlara, en basit ve lezzetli beşamel soslu fırın makarna tarifini derledik. Her yemekte olduğu gibi, tarif içeriğini kendinize ve damak tadınıza göre şekillendirebilir ve tarife kendi yorumunuzu katabilirsiniz. 

İşte en basit ve lezzetli beşamel soslu fırın makarna tarifi…

BEŞAMEL SOSLU FIRIN MAKARNA 

6 KİŞİLİK    /    HAZIRLIK SÜRESİ: 20 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA

Malzemeler

Makarnası için:

  • 1 paket fırın makarna,
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir

Beşamel sosu için:

  • 4 yemek kaşığı tereyağı,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 3 yemek kaşığı un,
  • 2,5 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber

Yapılışı

Beşamel sosu için:

  • Tereyağı ve zeytinyağını uygun bir sos tenceresi içerisine alıp kısık ateşte kızdırın.
  • Ardından unu ilave edip, kokusu çıkana kadar kavurun 
  • Kavrulan unun üzerine sütü azar azar olacak şekilde ekleyin ve çırpıcı yardımıyla topaklanmaması için iyice karıştırın.
  • Sütün tamamını ilave ettikten sonra ara ara karıştırarak kaynayıp koyulaşana kadar pişirmeye devam edin.
  • Kaynamaya başlayan karışımın içerisine tuz ve karabiber ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

Makarnası için:

  • Geniş bir tencere içerisine makarnaların üzerini geçecek kadar su koyun ve kaynatın.
  • Kaynayan suyun içerisine tuz atın ve makarnaları ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Makarnalar fırında da pişeceği için bu aşamada çok pişirmemeye dikkat edin.

Birleştirmek için:

  • Fırını 190 derecede fanlı ayarda ısıtın.
  • Haşlanan makarnanın suyunu süzün ve aynı tencerenin içerisine beşamel sosu döküp iyice karıştırın.
  • Makarnayı pişireceğiniz fırın kabına sosladığınız makarnayı alın ve güzelce yayın.
  • Rendelemiş olduğunuz kaşar peyniri makarnaların üzerine serpin, fırına verin ve 25 dakika pişirin.

Ve işte beşamel soslu fırın makarnanız hazır.

Afiyet olsun!

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir